PRIORAT, AS HARSH AS IT IS GENEROUS

Priorat is een uitzonderlijke provincie die is weggestopt in een hoekje in Catalonië. De wortels van dit domein reiken ver terug door de lange geschiedenis die Merum Priorati met zich meedraagt. Dit wijnhuis is gelegen in Tarragona, meer specifiek in het dorpje Porerra. Het wijnhuis behoort tot de vernieuwers in deze toch vrij conventionele, traditionele streek. 

De wijnmaker

Merum behoort tot de Pere Ventura familie welke vooral bekend zijn met hun fraaie Cava’s. Het logo van Merum Priorati bestaat uit twee eeuwenoude symbolen voor de aarde en de lucht en verder zie je de hoogtelijnen lopen. Een hint naar het ruige terrassenlandschap waar de druiven staan aangeplant. De bodem bestaat hier, om te beginnen, uit schist en leisteen. 

Ik leerde in 2014 de jonge wijnmaker Roger kennen. Met zijn eigen filosofie en de harde hand van Pere Ventura achter zich, overtreft hij hier iedere dag zijn wildste dromen. Met vuur en vlam werkt hij in z’n wijngaarden, met Catalaans geduld en z’n aanstekelijke wijsheid dirigeert hij zijn stalen tanks en eiken vaten in de uiterst moderne wijnkelder, tot ze hun edel vocht met passionele kracht over laten aan de fles. 

Maak kennis met de wijnen van Merum Priorati